• Munkaközvetítés közvetítői díj nélkül!

Önéletrajz feltöltése


Mit tartalmazzon az önéletrajz?

Önéletrajz kisokos

Önéletrajzának sorrendje a következő: személyes és elérhetőségi adatok, majd egy tömör személyes profil saját magáról. Ezután adja meg a végzettségét, amelyet a munkatapasztalat, nyelv, készségek, jellemzők és az érdeklődés követ.
 
Személyes adatok
Természetesen új munkáltatójának meg kell adni minden személyes adatot, hogy adott esetben egy állásinterjú miatt kapcsolatba tudjon Önnel lépni. Ezért mindig azzal kell kezdeni, hogy megadja a teljes nevét és e-mail címét, valamint (mobil) telefonszámát. Adja meg lakóhelyét és címét is, mivel a munkáltató előnyben részesítheti a közelben lakó alkalmazottat.
Abban az esetben, ha van egy profi LinkedIn-profilja vagy személyes weboldala, akkor a személyes adatok részben megadhatja annak a linkjét is.
 
Munkatapasztalat
Időrendben sorolja fel legutóbbi munkatapasztalatait. Kezdje az utolsó munkájával, és folytassa azokkal a munkákkal, amelyeken korábban dolgozott. Munkahelyenként adjon rövid, világos összefoglalást a feladatairól, a felelősségéről és a készségeiről. Tipp: próbáljon meg olyan készségeket és felelősségeket felsorolni, amelyek a legjobban illenek a megpályázott állásra!
 
Végzettség
Csakúgy, mint a munkatapasztalatok előző áttekintése, kezdje az utolsó végzettségével vagy a legmagasabb végzettséggel. Nevezze meg azt az iskolát vagy intézményt is, ahol tanult, a tanulmányok kezdeti- és végdátumát.

Nyelvtudás
Fontos, hogy nem csak a nyelvvizsgák szintjére, eredményére kíváncsiak a kiválasztási szakemberek, hanem a munkánk során bevethető nyelvtudásunkra. Mennyire beszéljük jól a nyelvet, mennyire tudjuk előadni magunkat szóban és írásban. Lehet, hogy több éve középfokú szakmai nyelvvizsgát szereztünk mondjuk németből, de ha kiestünk a gyakorlatból, és döcögősen beszéljük a nyelvet, inkább írjuk be azt is, hogy "jelenleg passzív” vagy egy hasonló jellemzőt. Vagy éppen nem szereztünk nyelvvizsgát, de a gyakorlatban haladó szinten vagyunk.
 
Kompetenciák és készségek
Minden munka természetesen más. Pályafutása során azonban átadható kompetenciákat és készségeket szerez. Ezek az erős személyes vonások tapasztalatok révén szerezhetők be, és segítenek minden más munka hatékonyabb elvégzésében (pl. Számítástechnikai ismeretek, Word, Excel).
 
Tanfolyamok és munkával kapcsolatos képzések
Egyes munkáltatók tanfolyamokat vagy képzéseket kínálnak alkalmazottaik bizonyos készségeinek fejlesztésére. Ha részt vett ilyen képzésen, és fejlesztett olyan készségeket vagy kompetenciákat, amelyek relevánsak az új munkája szempontjából, akkor ezeket feltétlenül adja meg. Ne felejtse el megemlíteni, hogy oklevelet vagy bizonyítványt szerzett-e!
 
Tevékenységek
Bizonyos készségeket és kompetenciákat nem szakmai környezetben is elsajátíthat. Például azzal, hogy önkéntes munkát végez edzőként, oktatóként vagy könyvelőként egy klubnál vagy szervezetnél. Ha tanulmányai során végzett ilyen tevékenységeket, akkor tanulmányon kívüli tevékenységként megemlítheti ezeket. Feltétlenül sorolja fel őket, beleértve az ezekkel megszerzett készségeket is.
 
Jogosítvány
Kategóra, mikor szerezte, aktívan vezet e.