Autóbérlési tippek

Autóbérlési tippek
Hazánkban, a környező nyugat-európai országokhoz képest egyelőre kevesen ismerik a gépkocsi bérlés nyújtotta előnyöket, ezért az egyszerűbb és kedvezőbb bérlés elérése érdekében néhány hasznos tanáccsal látjuk el bérlőinket.
 
Tájékozódj a kondíciókról!
A legtöbb esetben a gépkocsi bérlés előre tervezhető. Ha legalább 3-4 nap áll rendelkezésünkre a bérlés megkezdéséig, tájékozódjunk részletesen a bérlés kondícióiról és egyeztessünk arról is, hogy az autóbérlés jellegéhez igényelt szolgáltatások szerepelnek-e az árban. Ilyen például a másodvezető, vagy a fiatal vezető lehetősége, valamint a határátlépési engedély.
 
Foglalj mindig időben!
Cégünk, több autókölcsönző szolgáltatóval együtt előfoglalási kedvezményeket kínálunk. Látogass el rendszeresen honlapunkra és élj a szezonális kedvezményeinkkel. Vedd igénybe aktuális autóbérlési ajánlatainkat akár magánszemélyként, vagy céges bérlés esetén. Sokan sajnos az utolsó pillanatig halogatják az online foglalást, ez azonban nem szerencsés, különösen a szezon legforgalmasabb időszakában.
 
Ellenőrizd okmányaid és bankkártyád lejárati idejét!
Ne feledd, az autóbérléshez szükséged lesz az okmányaidra és egy érvényes bankkártyára. Utazás előtt, és autófoglaláskor érdemes mindig minden főbb okmányunk lejárati idejét ellenőriznünk. Elsősorban figyeljünk a jogosítvány, a személyigazolvány, az útlevél, és a bankkártya lejárati idejére, és persze ne felejtsük ezeket otthon!
 
Igazítsd bérlésedhez az időbeosztásodat!
Ne feledd, a napi autóbérlések 1 napra, azaz 24 órára vonatkoznak! Így, például ha hétfő reggel 9 órakor szeretnéd felvenni a bérautódat, az 1 napos tarifa abban az esetben érvényes, amennyiben 24 órán belül, vagyis kedd 9 óráig foglalod be az autót.
Amennyiben már akár 1 órával meghaladja a foglalási időtartamod a 24 órát, már 2 napi díj kerül felszámolásra. Ezért tanácsoljuk minden autóbérlőnknek – kifejezetten az 1-2 napos autóbérlések esetén –, hogy ellenőrizzék a tervezett időbeosztásukat. Gondosan tervezd meg programodat, akár 1-2 órás csúsztatással is számolj! Így, akár egy napi bérleti díjat is megtakaríthatsz!
 
Tervezz előre!
Az időbeosztásnál mindenképp figyelj az autókölcsönző iroda nyitva tartási idejére! A normál munkaidőn kívüli ki- és visszaszállítási díjak felárat tartalmaznak.
Az autóbérléseknél van arra lehetőséged, hogy a bérlő hálózatához tartozó, számos, kihelyezett irodában leadd bérautódat. Így, a visszaadásnál célszerű a lakhelyedhez legközelebbi irodát választanod, amellyel nemcsak foglalási időt, hanem taxiköltséget is megtakaríthatsz.
 
Visszaadás előtt tankold meg a bérautót!
Gépjárműkölcsönzéskor teli tankkal adjuk át neked a kikölcsönzött gépjárművet, annak visszavételkor is tele tankolt állapotban szükséges lennie. A visszavétel előtt anyagilag is jobban jársz, ha tervezel a tankolással a leadási helyhez a lehető legközelebb eső benzinkútnál.
Autókölcsönzés során az R-KRAFT Kft. – a legtöbb autókölcsönzőhöz hasonlóan – a hiányzó üzemanyag árán felül szolgáltatási díjat, valamint az általános forgalmi adót is felszámoljuk.
 
Hitelkártya kezelés
Az általad aláírt szerződés lehetővé teszi számunkra, hogy kifizetéseket eszközöljünk a hitelkártyádról minden kárért vagy veszteségért anélkül, hogy a beleegyezésedet kérnénk. Minden ilyen esetben számlát küldünk. Ez a feltétel minden autókölcsönző esetében fennáll.
 
Okmányok elvesztése
Amennyiben elveszíted a gépkocsi okmányokat, az autó a dokumentumok visszaszerzéséig vagy pótolásáig nem használható, kérjük, ilyen esetben azonnal értesítsd ügyfélszolgálatunkat. Ezen időszak alatt is bérleti díjat számolunk fel. A bérelt gépjármű okmányait, kérjük, minden esetben tartsd magadnál!
 
Bírságok
Minden országban, számos módon kerülhetsz pénzbüntetés vagy pénzbírság fizetési kötelezettsége alá az R-KRAFT Kft-től bérelt gépkocsi vezetése közben. Mivel az általad bérelt autónak az R-KRAFT Kft. a bejegyzett tulajdonosa, így cégünk kapja meg a pénzbüntetések és pénzbírságok felszólításait.Autóbérlési bírság során egyösszegű, adminisztratív költséget számítunk fel, amelynek díja normál esetben 8.000 Ft + ÁFA. Cégünk köteles bejelenteni a vezető személyi adatait (név, cím, kapcsolattartási adatok, stb.) az illetékes hatóságok felé, mint például Autópálya Hatóság, Rendőrség, vagy helyi parkolási társaság. Amennyiben nem értesz egyet a pénzbírsággal, jogod van kapcsolatba lépni az illető hatósággal a követelés vitatása végett. Erre azután kerülhet sor, hogy kifizettük a követelt pénzbírságot és kapcsolattartási adataidat átadtuk az illetékes szervnek. Az eljárás módjáról a pénzbírsági értesítő ad részletes tájékoztatást, legtöbb esetben magyar nyelven.Kérdésed van az autóbérlésről? Keress minket elérhetőségeinken, vagy kérj ingyenes visszahívást űrlapunk kitöltésével!