A jövőbeli otthonod: Berlin

Berlin Németország fővárosa, egyben tartományi rangú városállama (szövetségi tartománya) és a Berlin/Brandenburg nagyvárosi régió centruma. 3,6 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is a legnagyobb városa, egyben az Európai Unió legnépesebb és legnagyobb városa. A berlini agglomeráció a 7 millió fős lakosságával Németország második legnagyobb agglomerációja a Rajna-Ruhr után. A város lakossága dinamikus növekedési tendenciát mutat.
Története során Berlin többször volt német államok fővárosa (Brandenburg, Poroszország). 1871-1918 között a Német Császárság, 1918-1933 között a Weimari köztársaság, 1933-1945 között a Harmadik Birodalom, 1945-1989 között az NDK, majd 1990-től az egyesült Németország fővárosa.
Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. Mindezekben szerepet játszanak nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai. Berlin a világ minden tájáról vonzza a művészeket és a kulturális területen dolgozókat.
 
A város központja a Spree folyó partján fekszik, az ún. Varsó-Berlin-ősfolyamvölgyben. A város legmagasabb pontjai a Grosser Müggelberg (115,4 m) Treptow-Köpenick városrészben,
Leglátogatottabb kirándulási helyek: a Charlottenburgi park; a Jungfernheide, a Plötzensee a Spreetől északra; a Tegeli erdő, a hasonló nevű tóval; a város északnyugati határán a Spandaui erdő terül el, Charlottenburgtól délnyugatra pedig a Grunewald, számos mulatóhellyel, délre van továbbá a Hasenheide, szintén gazdag mulatóhelyekben, a város délkeleti részén található a Treptow park. Berlin számos múzeuma a Múzeum-szigeten található.
 
Egyetemi város.  Az egyetemek mellett 70 kutatóintézet található a városban, melyekben összesen 50 000 kutató dolgozik.
 
A Berlin Brandenburg repülőtér Berlin központjától 18 km-re délre található, az egykori Berlin-Schönefeld repülőtér mellett. Berlin és a körülötte elhelyezkedő Brandenburg állam egyedüli repülőtere. A repülőtér körülbelül 34 milliós utasforgalommal rendelkezik, ezzel  Németország harmadik legnagyobb repülőtere, európai szinten a 15 legforgalmasabb repülőtér egyike.