Az autóbérlés kötelezettségei

Az R-KRAFT Kft-től bérelt autókra biztosítást kötünk. Erre a biztosításra is érvényes az, mint minden más biztosításra, hogy egy bizonyos összeg erejéig nyújt fedezetet, ami fölött normál esetben a többlet költséget (önrészt) a Bérlő köteles fizetni.A biztosítás általános feltételei és kötelezettségei a következők:
 
Minden autónk alapszintű felelősség biztosítással rendelkezik, mely fedez minden külső fél által támasztott követelést.

Ha te okozod a balesetet, vagy az autó megsérül a bérleti idő alatt, te felelsz minden kárért és javítási költségért, kivéve azt az esetet, ha olyan biztosítási opciót vásároltál, mely csökkenti a kockázatodat. (Ez tartalmazza a jármű helyreállítási költségeit és egy másik autó plusz bérleti díját).

Ha ilyen biztosítási opciót vásároltál, akkor a kötelezettséged az biztosítási opciódban kikötött önrész szintre korlátozódik.
24 éves, vagy annál fiatalabb vezetők nem választhatnak magas kockázatú biztosítást, és önrész fizetéseik az összes többi opcióhoz képest megduplázódnak.

Ha nem felelsz meg a bérleti szerződésünk feltételeinek, akkor kockáztatod, hogy elveszíted az opcionális biztosításodat, valamint bizonyos szélsőséges esetekben a felelősségbiztosításod is érvényét veszti.

Ha közrejátszottál az autó, vagy annak rádiója, CD-lejátszója, gépkocsi okmányai és kulcsai ellopásában, illetve ha kár éri a szélvédőt vagy ablakokat (pl. betört), akkor téged nem fedez a biztosítás, valamint a csere és javítás költségét te viseled.

Ha az autóban hagyod a gépkocsi okmányait vagy kulcsait, a biztosításod érvénytelenné válik.

Ha alkohol vagy kábító hatású szer befolyása alatt vezetsz, vagy illegális célra használod az autót, a biztosításod érvényét veszti, és minden veszteségért és kárért te felelsz.

Ha határátlépési engedély nélkül lépsz be egy országba, vagy olyan országba lépsz be, ahova nincs behajtási engedélyed, minden bekövetkezett veszteségért és kárért te vagy felelős, beleértve a külső fél által támasztott követeléseket.

A bérlésed kezdetén és végén munkatársunk elvégez egy gépjármű felülvizsgálatot. Minden korábbi bérlésből származó nyomot vagy károsodást egyértelműen fel kell tüntetnie a nyomtatványon. Bérlőként szükséges végezned neked is egy saját ellenőrzést, hogy kiderüljön egyetértesz-e a kárjelentéssel. Ha egyetértesz a kárjelentésben leírtakkal, alá kell írnod. Amennyiben ezt nem teszed meg, akkor minden kárért te felelsz, mely a jelentésben szerepel, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy a kárt nem te okoztad.

Kérdésed van az autóbérlésről vagy az autóbérlés kötelezettségeiről? Keress minket elérhetőségeinken, vagy kérj ingyenes visszahívást űrlapunk kitöltésével!