Költözési tippek

Időben szerezz be minden szükséges kellékanyagot a csomagoláshoz! Ilyen például a többrétegű kartondoboz, a ragasztószalag, a légpárnás fólia, a csomagoló papír, és a zsák.

A csomagolás mindig a legtöbb fáradsággal járó és a legidőigényesebb része a költözésnek. A végén kiderül, hogy sokkal több dolgot halmoztál fel az évek során, mint ahogy azt első látásra gondoltad. Éppen ezért a csomagolás mindig hosszabb ideig tart, mint ahogy tervezted. Ezt szem előtt tartva tervezd meg újra a csomagolásra szánt időt!

A csomagolás megkezdése előtt ajándékozd vagy adományozd el a legtöbb olyan dolgodat, amit több, mint egy éve nem használtál már! Ha eddig nem volt rá szükséged, ez után sem biztos, hogy lesz.

A dobozoláshoz a baráti, családi segítség mindig jól jön.

Egy adott doboz súlya lehetőség szerint ne haladja meg a 30 kg-ot, így elkerülheted, hogy egymásra helyezve összeroskadjanak.

Minden családtag számára készíts egy “túlélő csomagot”, mintha egy 3 napos kirándulásra mennétek. A költözés folyamán ezek a csomagok legyenek a családtagok közelében.

Minden doboz mind a négy oldalát és a tetejét is lásd el címkével, melyen tüntesd fel melyik szobából való, és hova kerüljön majd. Mindenképp jelöld a csomagoláson, ha a tartalma törékeny.

Hozz létre egy vagy két “S.O.S. kicsomagolni” dobozt minden szobában, amelynek tartalmára a megérkezés után közvetlenül szükséged lesz.

Egyszerre, egy időben, egy adott szoba berendezését csomagold be.

A költöztetés napján győződj meg arról, hogy mobiltelefonod fel van töltve, vagyis biztosan elérhető vagy, illetve a költöztetést végző cég járművezetőjének száma is rendelkezésedre áll.

A költöztető cég tevékenységét segítheted azzal, ha megadod új lakhelyed pontos GPS koordinátáit.

Kérdésed van a költöztetésről? Keress minket elérhetőségeinken, vagy kérj ingyenes visszahívást űrlapunk kitöltésével!